Често срещани секс проблеми

секс проблеми

В днешната ми статия ще се постарая да обхвана една тема табу за повечето двойки. А именно: Често срещани секс проблеми. Партньорите рядко се осмеляват да говорят с терапевт за своите сексуални неволи. Те предпочитат техния сексуален живот да си остане в тайна. И това разбира се е право на всеки от нас. Но имайте предвид следното:

Осмелилите се, да посетят психолог при секс проблеми получават безценни съвети. Те значително подобряват отношенията си, а секса става по приятен.

Разбира се отварям скоба, изборът на споделяне е личен и може да бъде обвързан с редица психологически състояния, като силен стрес, пренапрежение, умора и др. Това измества фокуса в двойката, защото те си се обичат и се уважават, но поради редица житейски причини секса „куца“. 

Психолозите твърдят, че секс без връзка може, но връзка без секс е невъзможна. Сексът е спойката в двойката, той е насладата за партньорите. Естествена проява на любов и физиологична необходимост. Сексът е необходимост на примитивно ниво, но от съществено значение за изграждането на хармонични отношения между мъжа и жената. И не на последно място естествено средство за създаване на бъдещи поколения.

Но понякога в съвместния живот, особено ако двойката е заедно отдавна, нещата могат да не вървят гладко. Дали от притеснение или задръжки, хората рядко се осмеляват да говорят за секс проблемите в брачното им ложе. А те могат да бъдат най – различни. Липса на сексуално желание, разочарование, прекъснат от нищото полов акт, задръжки убиващи удоволствието, липса на ерекция, провали провокиращи комплекси и др.

Не се притеснявайте, вие не сте машина. Имате чувства, и сте напълно нормален човек.  Да, може би ако живеехте в един идеален свят всеки път когато правите секс ще е идеално. Но не е така. Нормално е да имате „засечки“ и не винаги да сте перфектни. В крайна сметка секса трябва да ви носи удоволствие, а не да ви натоварва. И все пак решението на трудностите в леглото, започва с поставянето на често срещаните секс проблеми.

Ето и най-популярните секс проблеми:

Мъжът има проблеми с ерекцията. Всеки мъж в даден момент е имал такъв проблем. По време на любовната игра пенисът му се втвърдява, но не постига пълна ерекция и много скоро я губи изцяло. Сексуалният контакт с проникване е невъзможен и провалът е налице. В такъв момент ситуацията е доста конфузна, дори и за постоянните партньори. В главата на жената възникват въпроси от типа на: Той не ме ли харесва вече? Не съм ли достатъчно привлекателна? Сигурно има друга! Какво става? А мъжа си мисли: Аз съм пълен провал, не мога да задоволя жена си. От хапчетата е. Напоследък не спортувам. Друг път не ми се е случвало! И какво ли още не….

Но всъщност провалите в леглото далеч не са по вина на единия или другия партньор. Те са отражение на стреса от ежедневието. Най-често се дължат на проблеми в работата, конфликтни ситуации или други неприятности и тревоги.

Ако един мъж например е съкратен от работа и дълго време не може да си намери нова. Това силно бие по самочувствието му, тъй като мъжете се възприемат, като лидери в семейството. Невъзможността да „подсигури трапезата“, го кара да се чувства неспособен и унижен. Така, че не се учудвайте, ако в такъв момент на партньорът ви, не му е до секс. Или пък го гонят срокове на работното място, или просто е преуморен.

При сексуален провал мъжете страдат повече отколкото жените. Възможно е да изживяват секс проблемите болезнено, защото мъжкото им его е силно наранено.  Първичната им сила е потъпкана, което ги прави силно раними. Завладяват ги страхове и чувство на неудобство. Мисълта от следващ провал в леглото заема централно място в психиката и му пречи да се отпусне.

Последствия

Едно е сигурно. Колкото повече се дълбае в проблема, толкова е по вероятно и следващият сексуален акт да се провали. В такива моменти няма място за упреци и обвинения. Докато периодът на „засечки“ не отмине, спокойствие в двойката няма да настъпи. Ето защо е важно двамата партньори да се подкрепят. Разочароването на партньорката е разбираемо, но тя небива да го упреква. Мъжът е достатъчно разтроен и негативното отношение само задълбочава кризата и наранява самочувствието му. Така, че мили дами по внимателно с упреците. Ако проблема не отминава и в двойката цари неразбирателство, не се колебайте да се свържете с мен. Понякога само споделянето с психолог помага да си възвърнете увереността.

Мъжът си фантазира, че е с друга

Ако не смятате да реализирате фантазиите си на яве, секс проблеми в двойката няма да има. Няма нищо лошо да си представяте, че сте в обятията на друга красавица или дори филмова звезда или модел. И жените го правят. Въпроса е да не изпитвате вина заради този блян. Да не го приемате за изневяра. Фантазиите разпалват либидото и засилват оргазма, макар повечето хора да не си го признават. Един съвет запазете фантазиите си само за себе си. Не ги споделяйте с партньора си, защото може да се засегне. Откровението почти винаги наранява, затова бъдете внимателни, ако не искате да предизвикате буря от емоции.

Изобщо не правите секс

Загубата на сексуално желание често е в следствие на проблеми който пораждат депресия и стрес. Освен в случаите, когато между партньорите не застане трети човек, ситуацията е поправима. Ако проблема със заспалото либидо се корени в стреса е време за консултация с психолог.

Понякога мъжете отказват секс поради страх да не загубят ерекция, т.е. от страх от провал. Особено ако вече са имали такъв проблем. Притесненията им, че няма да могат да задоволят партньорката си се превръщат в болезнена тревога. Тревогата се засилва, всеки път когато началото на любовната игра е поставено. Това си е напрежение, а не удоволствие.

Разбира се това не означава, че мъжът не желае партньорката си, просто се притеснява да не я нарани. За да не се изложи предпочита да не прави секс. Премълчава унизителните обяснения и избягва темата и всякаква проява на интимност.  Но жената не мисли така. Тя се смята за отхвърлена и че не е обичана и желана. Проблема се задълбочава и двойката продължава да си обръща гръб в леглото. Няма друго решение освен да обсъдите проблема и да поговорите един с друг. Ако не го направите рискувате отношенията ви да се влошат още повече.

Правенето на бебе може да доведе до секс проблеми

При повечето двойки бебето се появява без много усилия и често пъти най-неочаквано. Но има и такива за който правенето на бебе се превръща в истинско изпитание. Рутината около бебе правенето убива страстта, защото секса има кауза и не се случва спонтанно.  Когато една двойка се опитва да зачене партньорите се чувстват като на повикване. Следенето на биологичните показатели при жената, създава допълнително напрежение и стресира и двамата партньори. Правенето на секс по часовник не е много приятно изживяване, тъй като в главите ни има една мисъл и тя е: Ето сега ще стане бебето. Насладата от акта е запратена на друга планета. Окозва се, че двойката извършва някакви механични действия в името на навия живот.

Като психолог смятам, че балансът в такива моменти е важен.  Ако не искате да си докарате секс проблеми, и смразяваща рутина в леглото. Опитайте да правите секс и през останалото време от месеца, не само по време на овулация. Разговорите и изразяването на чувствата на партньорите също помагат. И все пак, ако ще решили да имате бебе, не се стресирайте а се отдайте един на друг и резултатът няма да закъснее. Не приемайте секса за скучна работа, опитайте се да се насладите на момента. Важи и за двамата партньори.

В заключение на темата бих добавила:

Когато имате секс проблеми, не се оставяйте на страха да ви завладее. Не се затваряйте в себе си. Споделете с партньора си как се чувствате и какво ви тревожи. Много пъти разговорите помагат да се отпуснете и да свалите напрежението. Често убежденията на мъжа, че и следващия път ще се провали са напълно неоснователни и не се реализират. Подкрепяйте се и не на последно място разнообразете секса. Вкарайте нови техники и пози, опитайте на различно място. Не се срамувайте да експериментирате, стига да ви е приятно. И накрая обичайте се и се уважавайте. Само така ще постигнете хармония и баланс във взаимоотношенията. Успех.

За инфирмация и записване на час при проблеми във връзката, посетете следния адрес: https://psychologistveleva.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *