10 начина да кажеш „Обичам те“!

10 начина да кажеш "Обичам те"

10 начина да кажеш „Обичам те“! Възможно е и без да го изричаме на глас. Отношенията между партньорите в дойката са двустранен процес. Изискващ взаимно уважение, разбиране и подкрепа. Често пъти обаче тези отношения са нарушени поради различни на пръв поглед незначителни причини.

Неизказани думи, болка от обида, нелепа ситуация, наранени чувства, демонстриране на поведение, опит да се контролира партньора и т.н.

За да бъдат отношенията в двойката по хармонични и за да избегнем скандалите и дрязгите е необходимо да се положат малко усилия. Разбира се и от двете страни. Повярвайте ми заслужава си!

Как да засвидетелстваш любовта си по 10 различни начина?

Внимавай в картинката – Ако докато правите нещо заедно, вие не сте концентрирани в него, ами си преглеждате телефона, това може да нарани партньора ви. Вашата половинка ще се почувства, незначима. И ще смята, че присъствието му/и не е важно за вас и по скоро ви пречи. Затова за да няма недоразумения: Докато си разказвате нещо или вършите нещо заедно останете концентрирани в действието. Оставете телефона за по-късно.

Сгответе заедно любимото си ястие – Всеизвестна е поговорката, че любовта на мъжа минава през стомаха. Сгответе любимото му ястие и той ще бъде доволен, а вие изморени. Но ако се потрудите заедно в кухнята това би показало грижа и уважение един към друг. Не е необходимо само жената или мъжът да приготвя вечерята. „Ударете едно рамо на половинката“, понякога само рязането на салатата е от полза. А непринудения разговор, докато приготвяте вечерята ще свали напрежението от деня и на двамата партньори.  

Грижа за себе си – Обикновено в една двойка единия от партньорите е по мързелив и полага по малко грижи за здравето си и външния си вид. А другият се храни здравословно, спортува, прави профилактични прегледи и др. Вместо да се упреквате взаимно за това кой по добре се грижи за себе си бъдете за пример. Демонстрирайте поведение, което да изпраща сигнали към любимия ви човек. Ако откажете цигарите, а половинката ви не може не го критикувайте. Просто се дръжте естествено и обяснете, че не искате да се разболеете и да сте в тежест на човека до вас. Прекалено много го обичате, за да сторите. След няколко седмици ще забележите, как във вашия партньор се надига желание и той/тя, да се грижи повече за себе си и здравето си.

10 начина да кажеш „Обичам те“!

Правете си комплименти – Доказано е, че правенето на комплименти е полезно и за двете страни в една връзка. Този които прави комплимент повишава нивото на хормона окситоцин в организма си. А този които го приема повишава нивото на хормона ендорфин в организма си. И двата хормона са известни като хормони на щастието.

Но както и да е. Известно е, че жените са тези които се наслаждават повече на комплиментите. Въобще в една връзка, мъжете са тези който по често правят комплименти на жените си. Но това не означава, че те не заслужават похвала и комплимент. Следващия път като го накарате да отвинти стегната капачка на консервата, похвалете го колко е силен. Това ще го накара да се почувства приятно. А вие господа не пропускайте да отбележите колко добре и стой новата рокля.

Благодарност за малките неща –  Дребните жестове на внимание имат огромна сила във взаимоотношенията в двойката. Те засилват обичта, която изпитвате един към друг. Заредете резервоара на автомобила на половинката си без тя да знае. Или купете от любимите и бонбони на път за вкъщи. А вие дами благодарете на половинките си, че се грижат за вас. Защото колкото и мускулести и силни да са мъжете ви те също имат раними чувства. Затова не пропускайте да казвате „благодаря“ на Милото. От това не само ще му стане приятно, но и ще го подтикне да ви помага по често.

Искане на съвети – Да обсъждате с партньора си е от изключителна важност. Това засилва доверието ви един към друг. Взаимно имате нужда да усещате, че сте си важни един на друг.

А как да стане това, ако не споделяте а премълчавате? Има редица ситуации в които двойките са в обтегнати отношения именно заради липсата на споделяне и искането на съвети.

И още нещо за 10 начина да кажеш „Обичам те“!

Искайки съвет от човека до вас вие демонстрирате, че му имате доверие и уважавате мнението му. От друга страна давайки съвет вие се чувствате оценени  и компетентни. Ето защо е важно да засвидетелстваме обичта си един към друг, като се подкрепяме и съветваме, особено в трудни моменти.  

Окуражавайте половинката да намира време за себе си – Понякога в двойката настъпва нетърпимост един към друг. Прекаленото внимание и загриженост не винаги са от полза. Ако вие сте неразделни 24/7, напълно нормално е да се отегчите един от друг в даден момент. Всеки има нужда от лично време и уединение. Ето защо е важно, да се насърчавате един друг всеки да направи нещо любимо за себе си. Така ще се презаредите. Следващият път когато партньорът ви, иска да играе видео игри или да „човърка“ нещо по колата, не се сърдете. Не ревнувайте и не драматизирайте. Няма нищо лошо в това мъжът да има лично време. Изберете и вие някакво занимание, което не включва вашата половинка. Например шопинг, разходка с приятелка, уикенд при родителите ви и др.  Подобни „забежки“ се приемат добре и от двамата партньори. Те са израз на подкрепа и жест на обич. А връзката след това е по хармонична и разпалена.

 

Думите са излишни!

Прегръщайте се по често – Вместо рутинното чао и здрасти, опитайте, когато го изговаряте и да се прегърнете. 7 секунди са ни нужни да сме прегърнати един друг, за да забравим за всички грижи и да се чувстваме обичани и желани. Физическото докосване понякога има силата на хиляди думи. А хубавото е, че ще бъде приятно и на двама ви.

Повече романтика – Думата романтика за някой двойки е нелепа и те я свързват с нещо гадно. Дори съм чувала от свои познати да казват „ние с жената такива лигавщини не правим“!

Но истината е, че всеки се нуждае от малко романтика, а някои от много. Важи и за двата пола. Вечеря на свещи, стая в любим хотел, украса за годишнината, танц на плажа, среща под онова дърво в края на града. Всички тези жестове разпалват въображението дори и на най- неромантичния тип. Правейки ги от време на време ние се наслаждаваме на обичта на любимия и се чувстваме значими.

Бърз секс – За мъжете сексът значи много. Доказано е, че те мислят за секс средно 19 пъти на ден, докато жените около 10. Така че едно „бързо“ ще повлияе положително и на двамата партньори. Следващият път когато ви се „прииска“, не отлагайте до вечерта, ако е възможно. А се отдайте спонтанно един на друг. Без уговорки и предварителни планове. Ще се почувствате окрилени и силно обичани!

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *